Een auto airco ook belangrijk in de winter

Bij een auto airco denkt iedereen gelijk aan de lente en de zomer. Hiermee kun je de temperatuur in je auto lekker fris maken. Toch is een auto airco ook heel nuttig in de winter. De lucht die uit de airco komt is namelijk vele malen droger dan in de lucht in de auto. Hierdoor is het een ideaal middel om de ruiten van je auto mee te ontwazemen. Niet onbelangrijk om veilig van A naar B te komen. Andere reden om je auto airco in de winter te gebruiken is dat het regelmatig aanzetten goed is voor het onderhoud van je airco.

auto airco plaatje

Onderhoud van een auto airco

Hierboven gaf ik al aan dat het regelmatig aanzetten van je auto airco goed is voor het onderhoud. Het voorkomt namelijk lekkages en zorgt ervoor dat je airco langer meegaat. Het klinkt gek, maar is toch echt waar. En lekkages in je airco systeem is iets wat je liever niet wil. Je kunt dan je auto airco vullen, maar vaak is een reparatie noodzakelijk. En die kunnen heel kostbaar zijn bij een auto airco. Het lekken van een airco en het regelmatig vullen is niet echt goed voor het milieu. Grappig dus dat je met het regelmatig aanzetten van je auto airco dus een bijdrage levert aan een schoner milieu.

Onderhoudsbeurt van een auto airco

Naast het onderhoud wat u zelf kunt doen is onderhoud door een specialist zoals mij essentieel van een lange levensduur van je auto airco en het voorkomen van grote reparatiekosten. Naast de reparatiekosten is onderhoud belangrijk voor een goed klimaat in je auto. Door vocht ontstaan er bacteriën en schimmels in je systeem. Deze bacteriën en schimmels nestelen zich gedurende het jaar in de luchtkanalen en de verdamper. Gevolg is een muffe lucht in je auto en een ongezond klimaat. Vocht in je auto ontstaat door het in je auto stappen nadat je net in een fikse regenbuit richting je auto bent gelopen. Als je je auto bij een reguliere garage brengt zeker in de winter dan wordt vaak vergeten het airco systeem te reinigen. Door mijn jarenlange ervaring ben ik als geen ander in staat om je airco te reinigen. Na behandeling ruikt je auto weer lekker fris waardoor het prettiger bivakkeren is in je auto. Wil je graag een keer je airco laten reinigen om toekomstige grote reparatiekosten te voorkomen? Neem dan contact met me op.