Een auto airco belangrijk voor de veiligheid

De mate van alertheid is sterk afhankelijk van de omgeving waarin we bivakkeren.  De ene persoon presteert beter bij warmte en de ander doet het beter in koelere temperaturen. Het komt erop neer dat de beste prestaties geleverd worden als iemand zich behaaglijk voelt. Dat betekent dat het aanzienlijk veiliger rijden is als je je behaaglijk voelt in je auto. Het klimaat in je auto is daarbij essentieel. En hier zie je daarmee gelijk het belang van de auto airco. Deze kan je helpen om het klimaat in je auto behagelijker te maken en zodoende te zorgen dat je beter presteert en veiliger van A naar B komt. Een thema waar niet veel mensen bij stilstaan.

De auto airco en de prestatie

Over het algemeen kunnen we stellen dat de prestaties minder worden naarmate de temperaturen warm worden. Iedereen weet hoe loom je kan worden bij zomerse temperaturen. Als je een hardloper bent weet je dat je nooit je PR zult verbeteren als het rond de 30 graden is. Ook het menselijk brein functioneert beter bij koelere temperaturen. Dat betekent dat we scherper achter het stuur zitten als er in je auto een lekkere koele temperatuur is doordat je auto airco goed functioneert.

De hedendaagse auto airco zorgt voor een topsport klimaat

Bij warm weer kan de auto airco allereerst zorgen dat de warme temperatuur naar beneden wordt gebracht waardoor het beter bivakkeren wordt in je auto. Daarnaast zie je dat de hedendaagse auto airco’s zijn voorzien van een thermostaat en daardoor eigenlijk continue bezig zijn met het op pijl houden van de ideale temperatuur. je hoeft je daardoor onder het rijden daar niet meer mee bezig te houden. Ook zal je scherpte niet beïnvloed worden door temperatuurwisselingen die in je auto aanwezig zijn. Daarnaast zorgt de auto airco ervoor dat er een constante luchtvochtigheid aanwezig is in je auto. Dit zorgt ook voor meer behagelijke omstandigheden, waardoor je je beter kunt concentreren.

Voldoende zuurstof

De auto airco zorgt ook continue voor frisse lucht vanaf buiten die gekoeld wordt. Er is daarmee een continue aanvoer van frisse lucht die voldoende zuurstof bevat. Daarmee krijgen onze hersenen voldoende zuurstof wat weer belangrijk is om scherp achter het stuur te blijven.